A kókuszcukor nem új élelmiszer

Szponzorált tartalom

Kókusz cukor

A kókusz roppant sokoldalúan felhasználható növény, gondoljunk csak a belőle készült reszelékre, zsírra, stb. Azt bizonyára kevesebben tudják, miszerint kókuszcukor is készül belőle.

Még mielőtt valaki arra gondolna, hogy ez valószínűleg egy újfajta, divatos élelmiszer, nem árt tudni, hogy a kókuszvirág cukrot már igen régóta fogyasztják a kelet-ázsiai népek. Miért érdemes ezt, a számunkra újfajta cukrot kipróbálni? Mivel alacsony a glikémiás indexe, lassabban szívódik fel, így nagyon egészséges a fogyasztása.

A kókuszcukor gazdag az olyan létfontosságú anyagokban, mint a kálium, magnézium, cink és vas, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamin. 100%-ban szerves, természetes, feldolgozatlan, fehérítetlen, szűretlen édesítőszer. Kiváló a sütéshez és főzéshez egyaránt, tulajdonképpen bármilyen étel vagy ital édesíthető vele. A kókuszcukor íze nagyon kellemes, a barna cukorra, nádcukorra hasonlít.

A hagyományoshoz hasonlóan karamellizálható. Ma már Magyarországon is nagyon könnyen hozzá lehet jutni a bulkshop.hu webshop révén.