Így épültem fel az alkoholizmusból.

Szponzorált tartalom

alkohol elvonó intézmény

alkohol elvonó intézmény

Több oka is volt annak, hogy az alkoholhoz nyúltam.

Az egyik a nyugdíjba vonulásom. Addig egy igen fontos vezetői tisztséget töltöttem be egy nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó cégnél. Komoly szerepem volt a vállalat logisztikájának a szervezésében, továbbá a külföldi kapcsolattartásért is én feleltem. Elég sok idegen nyelven tudok folyékonyan beszélni, így ezeknek a feladatoknak a végrehajtása nem ütközött semmilyen akadályba.

Azonban megöregedtem és elküldtek. Nyugdíjba vonultam, pedig úgy éreztem, hogy bőven tudtam volna még dolgozni az életemben. Ennyi idősen már máshol sem akartak engem alkalmazni.

A másik érvágás az életemben az volt, hogy a két gyermekem külföldre költözött, így nagyon ritkán láthatom őket. Ők jelentették számomra az egyedüli boldogságot, mert a feleségemmel sok éve elváltunk már. Szégyellem magam, de az alkoholba menekültem a problémáim elől.

Később az egyik fiam visszaköltözött Magyarországra, és egyből látta, hogy komoly problémáim vannak a szeszes italokkal. Az első dolga volt, hogy keressen egy olyan alkohol elvonó intézményt, ahol minden adott ahhoz, hogy újra egyenesbe hozzák az életemet.

Felvette velük a kapcsolatot telefonon, amit követően nem sokkal már utaztunk is Veszprémbe, ami az egyik lehetséges helyszín a konzultációra és az állapotfelmérésre. Már itt is éreztem azt a hihetetlen odaadást és törődést, amit az intézmény nyújt a páciensei számára.

Megbeszéltük, hogy a következő felépüli programban már részt is vehetek. Egy hét sem volt hátra, hogy beköltözhessek a Szőcön található házukba, ahol a felépülési hetek történnek.

Már kívülről nézve is egy csodálatos ház képe tárult a szemem elé. Nem is egy intézet jutott róla eszembe, hanem sokkal inkább egy nyaraló. A ház belseje gyönyörűen és ízlésesen volt berendezve. Erről egyébként az intézmény weboldalán található galéria is árulkodik, ahol több fotó is a rendelkezésére áll a látogatóknak.

Az ottlétem alatt sosem éreztem magam egyedül. Több csoportos foglalkozásban is részt vettem, de az egyénre szabott programokban sem volt hiány. Folyamatos felügyelet alatt voltam a többi pácienssel együtt, de ez egyáltalán nem volt zavaró, mert a személyzet rendkívül kedves volt. Többen közülük már sikeres felépülőnek számítanak, így felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat tudtak nekem átadni.

Több kiránduláson is részt vettem, ahol a szabad levegő mellett a csodálatos környezet is várt rám. Ezek a kinti programok is igen sokat segítettek abban, hogy a felépülésem sikeres lehessen.

Több különböző módszert és technikát adtak a kezembe, melyek segítségével mostanra már képessé váltam arra, hogy az alkoholt kizárhassam az életemből.

Gyakorlatilag ez az alkohol elvonó intézmény visszaadta az életemet. A felépülési heteket követően sem engedték el a kezemet, hisz mai napig tartom velük a kapcsolatot személyesen is. Gyakran tartanak közös ebédeket, melyeknek a célja, hogy tovább mélyítsem az ismereteimet az alkohollal szembeni küzdelemmel kapcsolatban.