Kedvenc boraink után a kedvenc motorolajunk is szembe jött.

Szponzorált tartalom

motorolaj

motorolaj

Motorolaj és bor a Kanári-szigeteken? Igen, ez lesz a mai cikk története, remélem, hogyha végig olvassátok majd, akkor ti is ráakadtok majd azokra az aloldalakra és termékekre, amik akár még a fa alá is bekerülhetnek.

A kedvesemmel imádjuk a finom borokat és ennek megfelelően már be is barangoltuk az összes borvidéket, ami Magyarországon megtalálható. Voltunk Tokajban, bejártuk a Balaton-felvidéket, a neszmélyi pincék sem ismeretlenek a számunkra és persze Villány is nagy kedvencünk. Aztán úgy alakult az idő előre haladtával, hogy bejártunk mindent, ami szembe jött és tulajdonképpen kimaxoltuk az otthoni lehetőségeket. Aztán adódott egy lehetőség és egyszer csak a Kanári-szigeteken találtuk magunkat.

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a Kanári-szigeteken nagyon különleges módon termelnek szőlőt és készítenek belőle különféle borokat. Itt ugyanis nagyon erőteljes természeti és időjárási viszontagságoknak vannak kitéve a növények. Gondoljatok csak bele, milyen szél van egy, az óceán kellős közepén lévő szigeten?! Milyen erőteljesen tűz a nap az egyenlítőtől éppen hogy csak északra?! Na és milyen nehézségekkel kell még megküzdeni akkor, hogyha locsolni szeretné a gazda ezeket a növényeket? Nem beszélve a sós, párás levegőről és a domborzatból adódó nehézségekből.

Itt ugyanis nem olyanok a termőtalajok, mint otthon. Gondoljatok csak bele, hogy egy teljesen vulkanikus területen milyen a felszín és azon hogy lehet létrehozni a szőlőtermesztésre alkalmas viszonyokat? Hát, egy biztos: a spanyolok tudják, hogy lehet ezt megcsinálni.

A szigeteken kalandozva végig sétáltunk jópár borászaton és jól meg is lestük, hogy milyen módon tudnak egyáltalán szőlőt csinálni és milyen formában lehet aztán ebből bort készíteni. A végeredményről tulajdonképpen bátran tudnék ódákat zengeni, mert abszolút megállja a helyét mindentől függetlenül is mind a fehér, mind a vörös, mind pedig a rosé bor, amiket csinálnak. De ha még azt is hozzá tesszük, hogy milyen körülmények között tudják létrehozni ezt a minőséget, akkor aztán tényleg lenyűgöző, hogy milyen finom nedűket tudnak gyártani. Szóval, ha rám hallgattok, akkor próbáljatok ki egy-két ilyen bort, mert igazán érdemes.

Eközben a kirándulás közben történt meg az is, hogy a neten belefutottam egy olyan weboldalba, ahol különböző autós termékeket lehet kedvező áron megvásárolni, ráadásul garantáltan szuper minőségben. Ez az olajwebshop.hu, ahol motorolajokat, szűrőket, különféle adalékokat, ápolási termékeket, fékfolyadékokat, kenőzsírokat, fagyálló hűtőfolyadékokat, gyertyákat és más egyéb termékeket lehet megrendelni, vagy személyesen megvásárolni.

A személyes vásárlás lehetősége Budapesten adott, de Budapesten négy helyen is. Ez a négy hely pedig Óbuda, Újpest, Kelenföld és Kőbánya. Ezeken a helyszíneken be lehet menni az üzletbe és körülnézni, vannak motorolajok, gyertyák, autóápolási termékek és persze ami a legfontosabb talán, hogy szakmai segítséget lehet kérni és kapni, bármit is választunk a palettából.

Természetesen nem csak a személyes vásárlás esetén van lehetőség a segítségre, hanem akár telefonos úton is bármikor szívesen adnak tanácsot. Ráadásul nem kell azzal sem számolni, hogy majd érthetetlen szakszavakkal fárasztanak minket és semmit sem értünk majd belőle, hanem garantáltan olyan segítséget kapunk majd, legyen szó bármiről, ami tényleg érthető és valódi segítség a kérdésünk eldöntésében.

Miért hangsúlyozom ennyire a szakmai segítséget, amit az olajwebshop.hu-tól kaphatunk? Azért, mert azt eldönteni, hogy például milyen motorolaj, vagy milyen szűrő kell az autóba nem egyszerű kérdés. Az meg aztán végképp nem egyszerű kérdés hozzá, hogy milyen gyakran kell elvégezni a motorolaj cseréjét, vagy hogy milyen mennyiséget kell aztán rátölteni erre a különböző típusú autókban vagy motorokban. Szóval ez egyszerű dolognak tűnhet, de valójában egyáltalán nem az és tényleg jól jön, hogyha valaki olyan tud benne tanácsot adni, aki valóban ért hozzá.

Szerencsére a honlapon is lehet sok hasznos infót olvasni arról, hogy mit is kell figyelembe venni ezeknek a dolgoknak a kiválasztásakor. A motorolaj kiválasztásáról és osztályozásáról, valamint a viszkozitásról is lehet olvasni egész sokat, szóval aki szeretne magától is egy kicsit közelebb kerülni a témához, annak az olajwebshop.hu biztosít lehetőséget hozzá.

De most egy kicsit én is írok róla, hátha meghozom a kedveteket a további ismerkedéshez a témakörrel. Szóval, a megfelelő motorolaj kiválasztásához elengedhetetlen, hogy tudjuk értelmezni azokat a paramétereket, amelyek megkülönböztetik egyiket a másiktól. Így az egyik legfontosabb tudnivaló az, hogy ismerjük a viszkozitást.

A viszkozitás egy olyan jellemző paramétere a folyadéknak, ami azt mutatja meg, hogy mennyire tekinthető folyósnak vagy éppenséggel kevéssé folyósnak egy anyag. A legszemléletesebb példa talán a méz és a víz esete, hiszen ezeknek nagyon messze lesz egymástól a viszkozitása. Ez egy olyan jellemző paraméter, ami erőteljesen függ a hőmérséklet változásától, ugyanis egy magasabb hőfokon teljesen másképp fog viselkedni egy bizonyos anyag, mint egy alacsonyabb hőmérsékleten. A motorolajoknál márpedig ez egy annyira kulcs tényező, hogy ennek alapján határozták meg a különböző osztályokat. Így lett téli és nyári fokozat, amikbe az összes motorolajt besorolhatjuk.

Az olajwebshop.hu nem véletlenül szolgált rá az olajspecialista megnevezésre, ugyanis garantáltan a legjobbat lehet tőlük megszerezni és biztosan fognak tudni tanácsot adni a választást illetően. Rengeteg motorolaj terméket forgalmaznak és nagyon sok gyártó bízza rájuk a termékeket, hogy ők legyenek a helyi elosztók. Így az is garantált, hogy ami a polcra kerül náluk, az maximálisan a legjobb minőséget képviseli és eredeti.

A motorolaj mellett persze ott van számtalan más remek termék is, amikben szintén a legjobb minőséget lehet megtalálni. Az autóápolással kapcsolatos termékek például mindig szezonjukat élik, nem kell azzal foglalkozni, hogy most éppen milyen idő van, egy jó kárpittisztító vagy klímatisztító spray mindig jól jöhet. De ugyanúgy el lehet mondani ezt más termékekre nézve is. Csak szaladjatok végig a teljes olajwebshop.hu palettán és meglátjátok.

A kiszállítás is elég kedvező módon történik. Egyrészt, ha nem válik be a termék, akkor 30 napon belül vissza lehet küldeni ingyen – ez azért nem szokványos ilyen jellegű cikkeket forgalmazó cégeknél. Másrészt a szállítás ára is kedvező, erről egészen pontosan a weboldalon tájékozódhattok, de ha jól emlékszem, akkor 30 ezer forint feletti vásárlás esetén ingyen házhoz hozzák. De az üzletekben való személyes átvétel is elég jó opció tud lenni.

Sok más termékből is válogathattok a webshopban, szóval, ha épp autós vásárlásokban gondolkodtok, akkor nézzetek körül mindenképpen. Ha pedig csak szimplán szeretnétek kicsit jobban képbe kerülni ezekkel a műszaki témakörökkel kapcsolatban, akkor is ajánlom az olajwebshop.hu oldalát. Méghozzá azért, mert számtalan hasznos blog bejegyzést lehet náluk olvasni olyan műszaki tartalmakkal, amik mindannyiunk életében ott vannak, ha autózunk vagy motorozunk. Nem csak a motorolaj témakörben lehet elmélyedni a tudományban, hanem minden más kapcsolódó kérdéskörben is. Ha kedvet kaptatok, csapjatok fel egy finom spanyol bort és nézzetek utána a dolgoknak az olajwebshop.hu weboldalon.